GAMS België

GAMS België

GAMS België werd gesticht in 1996 en bestaat uit een groep Afrikaanse en Europese mannen en vrouwen die strijden tegen vrouwelijke genitale verminking. De vereniging organiseert niet alleen voorlichtingsactiviteiten voor de betrokken gemeenschappen, informatiesessies en opleidingen voor professionelen, maar lobbyt ook op nationaal en internationaal niveau voor een verbod op genitale verminking. GAMS ondersteunt individuele initiatieven van slachtoffers door hen naar de juiste diensten (gezondheids-, juridische instanties) te verwijzen, en organiseert sinds 2009 individuele psychologische bijstand en praatgroepen.

Meer >>

LA BOITE À IMAGES

LA BOITE À IMAGES

La Boîte À Images is een Luikse vzw, gesticht in 2001, die sociale, pedagogische, culturele en humanitaire fotografie promoot. Het bedrijf initieert geëngageerde projecten, in het bijzonder via tentoonstellingen en boeken. Zij organiseren ook cursussen, stages en beeldopleidingen.

Meer >>

CHRISTOPHE SMETS

CHRISTOPHE SMETS

Christophe Smets, geboren in 1972, is fotograaf. Hij studeerde af aan het Institut Saint-Luc (Luik). In 2001 won hij een beurs van de Fondation belge de la Vocation en stichtte hij de vzw La Boîte à Images. Geëngageerd en gepassioneerd door reportages, doorkruist hij al meer dan 15 jaar de wereld op zoek naar volkeren en culturen. Zijn werk was al te zien in het Musée de la Photographie van Charleroi en in het Maison Doisneau in Parijs. Verschillende Belgische en internationale media publiceerden zijn reportages. Integratie, opleiding en armoede zijn enkele van zijn lievelingsthema’s. Christophe Smets heeft tevens de vereniging “Fais-moi une école” (www.faismoiuneecole.org) opgericht, die opleidingen in het Zuiden promoot.

CÉLINE GAUTIER

CÉLINE GAUTIER

Céline Gautier, geboren in 1977, is journaliste met een diploma Romaanse Talen en Letteren (UCL). Al 10 jaar legt zij zich toe op terreinreportages, portretten en meer diepgaande artikels voor verschillende Belgische en buitenlandse media. Momenteel werkt ze als redactrice voor ELLE België en is ze bezig met persoonlijke projecten.

MARIE BRYON

MARIE BRYON

Marie Bryon, geboren in 1974, studeerde Economische en Consulaire Wetenschappen (ICHEC). Omdat zij geïnteresseerd was in het “elders” en de “anderen”, heeft zij zich gespecialiseerd in ontwikkelingslanden. Later besloot ze haar carrière te heroriënteren naar haar andere passie: het schrijven. In 2002 werd Marie hoofdredactrice van het Journal du Pharmacien en werkt ze mee aan andere bladen, zoals Femmes d’Aujourd’hui, Top Santé, Le Journal du Médecin, enz. Daarnaast doorkruist zij de wereld om mee te werken aan verschillende opleidingsprojecten in ontwikkelingslanden.

In samenwerking met: